Kalender

Måndagsgruppen
Måndagsgruppen träffas i Hembygdsgården på Fästningsholmen varje måndag kl 9.00-12.30. Alla medlemmar som vill vara med är hjärtligt välkomna. Det finns många olika arbetsuppgifter; fotografering och registrering av föremål, iordningställande av rum, underhålls- och trädgårdsarbete.
Kl 10.30 dricker vi kaffe eller the och får aktuell information. Berättelser och historier om Kungälv och mycket annat bjuder in till trevlig samvaro och många skratt.


Hembygdsgården
Hembygdsgården är öppen för besökare när Måndagsgruppen träffas. Tidigare somrar har turistbyrån funnits i Hembygdsgården. Så blir det inte i år, men vi hoppas kunna hålla Hembygdsgården öppen några dagar i veckan. Vi behöver volontärer som kan vakta och ta emot besökare. Har du möjlighet att ställa upp, så hör av dig.

Programverksamhet
Föreningen arrangerar eller medverkar i olika aktiviteter under året, exempelvis: Musik i museet, Berättarkvällar, Fotoutställningar, Skördefest och Kongälle Martna. Mer information finns i medlemsutskick och i Kungälvs-Posten.
Under våren har vi två mycket intressanta programpunkter:
 
Helgen 27-28 april kl 11-15
Kungälvsfotografer hedrar Conny Andersson
Utställning och kaffeservering i Hembygdsgården.
Vernissage på lördagen kl 11.

Lördag 11 maj kl 08.30-16
Rundresa med buss i Kungälvs kommun
Vi besöker och får höra berättelser om det äldsta Kongahälla, S:t Halvards kyrkoruin, Kastellegården, Tofta, Tjuvkil, Solberga, Kareby (bl a vidkraftverket), Marieberg (möjlighet att handla i gårdsbutiken) och Trankärr. Ett besök görs även i Birgitta Arkenbacks ateljé i Glöskär.
Förmiddagskaffet serveras i Hembygdsgården i Guddehjälm och en tvårätters lunch med kaffe efter maten i Tofta herrgård.
Kostnad: 400 kr för medlemmar, övriga 500 kr.
Anmälan görs genom att avgiften sätts in på föreningens plusgirokonto 488 75 26 - 4 senast 2 maj.
Begränsat antal platser. Ange namn och eventuella önskemål om specialkost.
Lars-Olof Olsson kan lämna ytterligare information; ring 072-526 94 40 eller maila bloo@telia.com 

 

Länkar