Bakgrund

Föreningen Kungälvs Musei Vänner är en ideell förening som startades 1994.

Vi vänder oss till alla som tycker att det är dags för ett besökscentrum i Kungälv: BOHUSPORTEN.

Så här har vi tänkt

Bohusporten öppnar vägen till historien

BOHUSPORTEN är ett besökscentrum för alla som kommer till Bohus fästning. Fulladdat med upplevelser, kunskap och service.


BOHUSPORTEN visar vägen till spännande kulturmiljöer i hela Bohuslän, hela Västra Götaland och stora delar av Skandinavien.


I BOHUSPORTEN samlas vår nordiska historia. Härifrån kan du resa vidare till olika tider och platser.


BOHUSPORTEN ska ligga vid foten av BOHUS FÄSTNING.


I BOHUSPORTEN kan besökare se utställningar över olika teman av Kungälvs och gränsbygdens nordiska historia, uppleva den blodiga dramatiken kring Bohus fästning, blicka in i de ridderliga miljöerna, få insikt i maktspel, i vad som skapat krig och fred. Interaktiva verktyg - ny teknik - ger möjlighet till historiska upplevelser och fördjupad kunskap.


Här ska finnas kafé med specialiteter, information och service. Försäljning av böcker och kvalitetssouvenirer med historia. Öppet året runt. Utbudet skapas med tanke på alla åldrar - barn, ungdomar och vuxna.


Det finns också riklig information som inspirerar besökarna att resa vidare till andra delar av vårt nordiska kulturarv: Lödöse, Älvsborg, Vitlycke, Fredriksstad, Akershus, Kronborg...Här kommer Bohusporten att dyka upp

VÄLKOMNA att följa BOHUSPORTEN från vision till verklighet!

Planerna på BOHUSPORTEN som ett nordiskt besökscentrum vid foten av Bohus fästning har funnits länge. Men nu sätter vi gång. ­


Kungälvs kommun, Statens fastighetsverk och Kungälvs Musei Vänner arbetar nu för att förverkliga BOHUSPORTEN. Delar av verksamheten kan komma att tjuvstarta, innan BOHUSPORTEN står klar.

Följ oss här!